افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است، به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین‌الهی در “ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت” که امروز، یکشنبه “۱۶ اردیبهشت” در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد گفت: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وزیر بهداشت بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی افزایش یافته است گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

برنامه‌ریزی افزایش خانه‌های بهداشت

وی افزود: تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم، دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند، در خصوص تعداد مراکز آموزشی نیز ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است، به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: قبلا نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان اکنون به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

وی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است گفت: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است، به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

عین اللهی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت “هزار میلیارد تومان” برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

بیمه رایگان ۵ دهک اول درآمدی

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند افزود: تعداد شرکت‌های دانش بنیان به ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی گفت: برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان

وی افزود: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

عین اللهی در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند، به طور مثال این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

ورود داروی ایرانی بیماران SMA به بازار، بزودی

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به درخواست‌های فرناز پورکاوه، مدیرعامل انجمن بیماران SMA گفت: بیماران SMA جزو دغدغه‌ها و غم‌های جامعه پزشکی به حساب می‌آیند. این گروه از بیماران دچار اختلالات ژنتیکی عضلانی می‌شوند و عضلات آنها از پشتیبانی عصبی برخوردار نیست. شدت بیماری بیماران SMA یکسان نیست بیماران دارای درجات مختلفی از این بیماری هستند.

وی افزود: یک کار تحقیقاتی مطالعاتی در خصوص بیمارانSMA در حال انجام است، فاز اول این طرح مطالعاتی مختص افراد زیر ۱۰ سال بود که ۲۳۰ نفر در این طرح مطالعاتی شرکت کردند. ۱۳۷ نفر نیز در فاز دوم طرح تحقیقاتی وزارت بهداشت شرکت کرده‌اند که گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال هستند.

عین اللهی در خصوص حمایت‌ها از بیماران SMA گفت: پیش از این بیمارانSMA از هیچ حمایتی برخوردار نبودند به نحوی که وزیر بهداشت وقت در دولت گذشته موضوع تحت حمایت نبودن این گروه از بیماران را در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد.

وزیر بهداشت در خصوص تولید داروی بیماران SMA در کشور گفت: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته است و این دارو به زودی وارد بازار می‌شود.

وی در خصوص درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی در خصوص افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وزیر بهداشت در خصوص ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

وی در پاسخ به پرسش زهرا فتاحی، نماینده تشکل مردمی با موضوع رصد مسائل در خصوص وضعیت پوشش پرسنل و مراجعان به مراکز درمانی افزود: مردم در زمینه ارائه تخلفات می‌توانند فعالیت داشته باشند و تخلفات را گزارش دهند. سامانه تلفنی ۱۹۰ برای ثبت تخلفات است.

عین اللهی با بیان اینکه “شورای عالی کرامت” و “شورای عالی انطباق” در خصوص حجاب فعالیت می‌کنند گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به عضویت کمیسیون ماده ۲۰ درآمده است. موارد مربوط به حجاب جزو اعتباربخشی مراکز به حساب می‌آید و اگر مجموعه‌ای نسبت به رعایت حجاب تخلف کند در پرونده اعتباربخشی آن مرکز لحاظ می‌شود.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص تخلفات احتمالی کادر درمان نیز گفت: متخلف در تمام گروه‌های اجتماعی وجود دارد اما اغلب افراد کادر درمان جزو افراد شایسته جامعه هستند. جامعه درمانی کشور در دوران کرونا ۳۰۰ شهید به کشور تقدیم کردند.

وی در خصوص تزریق واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک در کودکان نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از منظر تزریق واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک جزو کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید. واکسن‌هایی مانند فلج اطفال، سرخک، دیفتیری و سایر بیماری‌ها در سبد واکسن‌های تزریقی کشور وجود دارد که به تازگی دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به آن اضافه شده‌اند. دو شرکت دانش بنیان در زمینه تولید واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک گام برداشته‌اند، در چنین شرایطی امکان تزریق واکسن داخلی وجود دارد.

عین اللهی در پاسخ به پرسش وضعیت سقط جنین به صورت غیرقانونی نیز گفت: وزارت بهداشت نسبت به این موضوع حساس است و این موضوع را در کانون توجه خود قرار داده است.

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به خواسته‌های رضا بهزاد نماینده انجمن بیماران دوشن گفت: بیماران دوشن دچار ضعف عضلانی می‌شوند و گاهی اوقات بیماری آنها افزایش یافته و تا سطح قلب می‌رسد.

وی با اشاره به سبقه خود در زمینه به کارگیری سلول‌های درمانی در درمان بیماری‌ها اظهار کرد: من و مرحوم کاظمی آشتیانی در زمینه درمان جانبازان که دچار نوعی آسیب چشمی شده بودند ورود کردیم و نتیجه گرفتیم. پژوهشگاه رویان در زمینه سلول‌های درمانی برای درمان بیماری‌ها ورود کرده است، موضوع به کارگیری سلول بنیادی برای درمان بیماران دوشن می‌تواند در کانون توجه قرار گیرد.

عین اللهی در پاسخ به درخواست قباد هرمزی‌نژاد در خصوص وضعیت پوشش بیمه تکمیلی آتیه‌سازان در بیمارستان چشم پزشکی نور اظهار کرد: بیمارستان نور که یک بیمارستان خصوصی به حساب می‌آید با بیمه آتیه‌سازان حافظ قرارداد نبسته است و به همین دلیل خدمات این مرکز تحت پوشش بیمه آتیه سازان قرار نمی‌گیرد. بیمار شما که دچار آسیب‌های چشمی ناشی از بیماری دیابت است برای برخورداری از خدمات درمانی به بیمارستان فارابی مراجعه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمه‌های تکمیلی زیر نظر وزارت اقتصاد هستند گفت: بیمه سلامت زیر نظر وزارت بهداشت قرار دارد. بیمه‌ها اظهار می‌کنند که به هنگام مراجعه بیمار قابلیت پرداخت پول را ندارند چرا که مراحل اداری و اسناد مربوط به بیماران باید تکمیل شود. بنابر اظهار نظر بیمه‌ها پرداخت پول در مدت زمان سه ماه بسیار عادی است.

وی با بیان اینکه من بر این باور هستم که نباید نیازی به بیمه تکمیلی داشته باشیم افزود: بیمه‌های پایه باید آنقدر قوی باشند که تمام خدمات را تحت پوشش قرار دهند. در حال حاضر بیمه‌های تکمیلی با بیمارستان‌ها قرارداد نمی‌بندند و فقط با مراکز خصوصی قرارداد می‌بندند. اگر همان هزینه‌ای را که به بیمه‌های تکمیلی پرداخت می‌کنند در اختیار ما قرار دهند حاضر هستیم که درمان را به صورت رایگان ارائه دهیم.

دیابت در کانون توجه وزارت بهداشت

عین اللهی گفت: بیماران دیابتی در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته‌اند، برخی داروهای بیماران دیابتی بسیار گران هستند اما تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

در همین خصوص محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان نیز در تماس تلفنی در این برنامه گفت: قرارداد بیمه آتیه سازان با صندوق بازنشستگی به صورت کارمزدی است. منظور از قرارداد کارمزدی این است که بیمه آتیه‌سازان نسبت به بررسی پرونده‌های بیماران اقدام می‌کند و پس از اینکه پرونده‌ها مورد بررسی قرار گرفتند به صندوق بازنشستگی ارسال شده و هزینه‌ها توسط صندوق پرداخت می‌شود.

وی در خصوص میزان بدهی‌های صندوق بازنشستگی کشوری به بیمه آتیه سازان افزود: میزان بدهی این بیمه معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان است. متاسفانه موسسات در زمینه پرداخت‌ها همکاری نمی‌کنند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان با بیان اینکه بیمه آتی سازان به صورت ۱۰۰ درصدی برای بیمه سلامت است گفت: آتیه سازان یک بیمه تکمیلی و تنظیم کننده بازار است و کانون بازنشستگان کشوری و صندوق بازنشستگان کشوری به عنوان کانون‌های اصلی ما به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است که یکی از کانون‌های طرف قرارداد، میزان بدهی‌های خود را به موقع پرداخت می‌کند و این فاصله ۳ ماهه است.

به گزارش ایسنا ناصحی در پایان در خصوص قرارداد بیمه آتیه‌سازان با صندوق بازنشستگی کشوری گفت: نوع قرارداد ما به صورت کارمزدی است. صندوق بازنشستگی کشوری فقط ۷ درصد برای بررسی پرونده‌ها به ما پرداخت می‌کند به دلیل بدهی ۲۰۰۰ میلیارد تومانی خود پیشنهاد واگذاری هتل صندوق بازنشستگی در شهر مشهد را مطرح کرده‌اند. لازم است مشکلات صندوق بازنشستگی برطرف شود و در غیر این صورت در پوشش‌ها دچار مشکل می‌شویم، به دلیل بدحسابی صندوق بازنشستگی هیچ بیمه تکمیلی دیگری آنها را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد.

امتیاز بده